Харків’янин Мураєв підозрюється у державній зраді

Екснардепа, лідера забороненої партії “Наші” Євгена Мураєва підозрюють у державній зраді. Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо здійснення злочину. 

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівських наративів у інформаційному просторі України.

Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах рф.

Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та про її сприйняття на міжнародній арені. У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО.

Нині після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала СБУ, остаточно підтверджено факти злочинної діяльності політика проти державної безпеки України. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва. Під час слідчих дій вони виявили готівку в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами незаконних дій.

Слідчі СБУ повідомили Євгену Мураєву про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

▪ ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
▪ ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Сам Мураєв не в Україні: за даними журналістів, наразі він разом із новою дружиною проживає в Австрії. 


https://nakipelo.ua/kharkiv-ianyn-sviatash-ta-shche-dva-eksnardepy-otrymaly-pidozry-v-derzhzradi 

Читайте також

Total
0
Share