Жителі Харківської області можуть опанувати нову професію онлайн

Через укрупнення районів деякі місцеві жителі ризикують втратити роботу. Відбувається оптимізація шкіл, лікарень, інших бюджетних установ та органів місцевого самоврядування. Щоб попередити безробіття у громадах, автори проєкту «Нове покликання» запрошують безкоштовно опанувати затребувані професії.

https://nakipelo.ua/uk/u-harkivskij-oblasti-teper-sim-rajoniv/

Взяти участь в онлайн-навчанні можуть жителі районів та обласних центрів Харківської та Дніпропетровської областей. Серед напрямків:

  • адміністратор центру надання адміністративних послуг;
  • соціальний працівник;
  • фахівець у галузі благоустрою.

За цими трьома спеціальностями навчання триватиме шість тижнів);

  • менеджер проєктів розвитку громад (8 тижнів);
  • бухгалтер для ФОП (8 тижнів).
Для опанування цих напрямків знадобиться вісім тижнів.
  • бухгалтер, у тому числі «1С» – курс розрахований на 16 тижнів.

Навчатимуть викладачі-практики з відповідних сфер та фахівці харківської служби зайнятості. Заняття почнуться у жовтні, коли будуть укомплектовані групи. Щоб взяти участь у відборі, заповніть анкету. Кількість місць обмежена. Конкурс передбачає співбесіду з організаторами проєкту. За словами ініціаторів, особиста розмова допоможе визначитися з тими, хто дійсно ризикує найближчим часом втратити роботу.

Також є можливість долучилися до тренінгу з розвитку “м’яких” навичок – неспеціалізованих збідностей, які сприяють успішному працевлаштуванню, високій продуктивності праці та швидкій адаптації до нового колективу. Для тих, хто бажає запустити власний бізнес, діятиме тренінг з основ підприємництва.

Олег Кулініч, координатор проєкту: “У результаті адміністративно-територіальної реформи замість районних державних адміністрацій будуть створюватись префектури або нові управлінські структури. Також буде відбуватись зміна територіальних органів держуправління. Тобто люди, які більшу частину свого життя працювали в управлінській сфері, можуть втратити свою посаду і їм буде складно знайти роботу. Для них ми обрали найбільш перспективні напрямки. Ці особи ще не є безробітними. Тут ми з центром зайнятості працюємо на випередження. Ми пропонуємо людям вже зараз задуматися та щось підшукати собі до того, як вони потраплять під скорочення і стануть на облік до центру зайнятості”.

Проєктом передбачено професійне навчання для близько 250 осіб, на тренінгах із “м’яких” навичок та підприємництва – 400 учасників. Після лекцій є можливість постажуватися у потенційних роботодавців. Їх ініціатори проєкту шукатимуть спільно з центром зайнятості. Директор закладу, Володимир Міненко, планує провести онлайн-ярмарок вакансій для учасників тренінгів та усіх шукачів роботи.

Володимир Міненко, директор Харківського обласного центру зайнятості: “Найбільше місцеві роботодавці зацівлені у робітничих спеціальностях. З початку цього року, до нашого центру зайнятості звернулися 86 тисяч осіб. Станом на 1 вереня на обліку перебувало 33 тисячі харків’я з офіційним статусом безробітних. Рік тому цей показник сягав 19 тисяч осіб, тобто зростання відбулось майже на 75%. Зараз зростання рівня безробіття в області зупинилося, однаки громадяни на обліку досі потребують допомоги з працевлаштування”.

Додаткова інформація – на сторінці проєкту у Facebook або за телефонами:

  • 067 789 45 10 (Дніпропетровська область)
  • 066 454 04 60 (Харківська область).

https://nakipelo.ua/uk/otrimati-dopomogu-po-bezrobittju-teper-prostishe/

Читайте також

Total
0
Share