СБУ затримала викладачку університету, яка коригувала удари по Харкову

Служба безпеки України викрила та затримала викладачку одного з харківських університетів, яка співпрацювала з фсб росії. Жінка передавала окупантам інформацію про розташування українських військових і допомагала коригувати удари по Харкову.

Встановлено, що російські спецслужби дистанційно залучили викладачку до співпраці влітку цього року. За завданням кураторів вона обходила різні райони Харкова та прилеглі території, намагаючись знайти позиції українських сил, зокрема укріплення, опорні пункти, а також місця зосередження особового складу та важкої техніки ЗСУ. Вона також стежила за маршрутами військових колон, які прямували на передову.

Усі зібрані дані жінка передавала російському куратору через анонімний чат. Вона використовувала гугл-карти, на яких відзначала координати військових об’єктів та додавала детальний опис.

СБУ вдалося завчасно викрити інформаторку. Співробітники служби затримали її у власному будинку. Під час обшуку виявлено телефон з доказами її діяльності на користь російських окупантів. Затримана зараз перебуває під вартою, без можливості внесення застави. Їй загрожує до восьми років ув’язнення за співпрацю з ворогом.

Читайте також

Total
0
Share