Викрито шахраїв, які заробляли на ухилянтах

Поліція викрила групу шахраїв, які виманювали гроші у людей, обіцяючи допомогти в легальному перетині кордону для ухилянтів. Їм обіцяли цілком законний переїзд за допомоги системи «Шлях», але насправді кидали людей при дорозі.

Схему придумав 19-річний харків’янин. До неї він долучив двох однолітків та 54-річну жінку, яка грала роль водійки.  

Шахраї запевняли ухилянтів, що у них є можливості внести будь-кого до системи «Шлях», за допомогою якої водії призовного віку можуть перетинати державний кордон України. Вартість такої послуги становила від 1 000 до 2 500 доларів США.    

Зловмисники розміщували в Telegram-чатах оголошення, де пропонували допомогу в законному перетині кордону України. Узгодження деталей поїздки відбувалось під час листування в месенджерах та за допомогою телефонних дзвінків у приміщенні «кол-центру».  

Підозрювані обіцяли допомогти у виготовленні пакета документів, необхідних для виїзду, та в безпосередньому перевезенні. У день виїзду клієнти передавали одному з членів групи гроші, в обмін отримуючи документи нібито для перетину кордону. Хлопець зазначав, що поїздка відбудеться на автомобілі під керуванням жінки.   

Проїхавши частину дороги, водійка під різними приводами робила зупинку, під час якої пасажири виходили з машини. Жінка не чекала їхнього повернення, а їхала, залишаючи пасажирів на дорозі.

За фактом шахрайства повідомлено про підозру чотирьом особам. 

Читайте також

Total
0
Share