Війна, Харківщина. Головне станом на ранок 23 серпня

Ситуація на фронті та обстріли:


  • Протягом доби ворог не здійснював спроб іти в наступ на Харківщині. Проте росіяни використали проти наших захисників ствольну та реактивну артилерію, танки та авіацію. Наші захисники надійно утримують позиції, завдаючи ворогу втрат.
  • Ворожий обстріл Київського району, що стався о шостій ранку 23 серпня, призвів до пожежі в приватному будинку. Ніхто не постраждав. 
  • Близько 4:40 ранку в Новобаварському районі сталася масштабна пожежа в будівлі промислового підприємства. За дві години її загасили. Обійшлося без постраждалих, що послугувало причиною загоряння — поки невідомо.
  • Напередодні, о пів на десяту вечора росіяни вдарили трьома ракетами по селу Стара Гнилиця Чугуївського району. Пошкоджені теплиці, сталася пожежа. Без постраждалих. Від ворожих обстрілів минулої доби потерпали населені пункти Чугуївського та Ізюмського районів. Пошкоджені будівлі цивільного підприємства, сталося кілька пожеж за межами населених пунктів, горіли лісосмуги та трава.
  • Впродовж доби російська агресія призвела до поранень двох людей. В Чугуївському районі поранено 71-річну жінку, в Ізюмському — чоловіка, йому 58.

Україна відзначає День Державного Прапора, а Харків День міста

 


Свято встановлене згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні. Синьо-жовтий стяг став символом нашої країни з моменту проголошення Української Народної Республіки. Потім в історії України був період червоного «серпасто-молоткастого», а за синьо-жовтий кидали до в’язниць. Також 23 серпня харків’яни святкуєють День міста. 6 березня 2022 року указом президента з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії рф місту присвоєно почесну відзнаку «Місто-герой України».

 

https://nakipelo.ua/nezlamni-voiny-93-i-bryhady-kholodnyj-iar-20-svitlyn/

 

Читайте також

Total
0
Share