Війна. Головні події на ранок 11 лютого на Харківщині

Ситуація на фронті та обстріли

 

  • Ворог зазнає величезних втрат, але продовжує наступати на кількох напрямках. Зокрема, на Куп’янському. На Слобожанському напрямку ситуація стала, немає ознак того, що росіяни готуються до наступу.
  • Загалом ворог обстріляв щонайменше 17 прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського, Куп’янського та Харківського районів.
  • 11 лютого зберігається загроза ракетних ударів чи запуск ворожих дронів по території Харкова та області.
  • Рятувальники регіону за добу знешкодили 43 вибухівки, також — шість разів виїжджали на місця прильотів російських снарядів та ракет. 
  • Зокрема, в селищі Дворічна ушкоджено адміністративну будівлю, дві приватних домівки та автомобіль. У Куп’янську обстрілами пошкоджені сім приватних садиб.
  • Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов додав: внаслідок обстрілів та авіаційних ударів по Вовчанську пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, об’єкти промисловості, будівля «Ощадбанку», аптека, дитячий садок та інші цивільні об’єкти. Отримала поранення та була госпіталізована 69-річна жінка.

«Також у селищі Вільча зруйновані 2 приватних будинки, у селі Вовчанські Хутори – 3 приватні домогосподарства», — йдеться у повідомленні ДСНС.   


Фото: Олег Синєгубов
Фото: Олег Синєгубов
Фото: Олег Синєгубов

Ситуація зі світлом та опаленням

 

  • На Харківщині відновлено електропостачання та заживлено 100% споживачів по місту та області — повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Через наслідки ракетних ударів 11 та 12 лютого діятимуть спеціальні графіки аварійних відключень для 12 черг.
  • За даними КП «Харківські теплові мережі», станом на вечір 10 лютого у Харкові не було опалення у 165 будинках. Ще у 116 житлових будинках станом на вечір не було тепла через відсутність електропостачання. «Послугу відновлять негайно після відновлення постачання електрики»,  — кажуть на підприємстві.
  • З технічних причин на всіх лініях Харківського метрополітену збільшено інтервали руху поїздів.

https://nakipelo.ua/chastyna-saltivky-zalyshytsia-bez-hromadskoho-transportu-do-vesny/

Минулої доби окупанти обстріляли з мінометів та артилерії приблизно десять населених пунктів Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів області. 

У Куп’янську та Дворічній через обстріли зруйновано декілька житлових приватних будинків.

У Харківському району під ворожим вогнем були села Веселе та Красне. Також 14 мінометних ударів російській війська здійснили по Богодухівському району, обстрілявши села Уди та Червона зоря. 

10 лютого після 23:00 окупанти обстріляли ракетами С-300 Борову Ізюмського району. Влучили в проїжджу частину та приватний будинок. Постраждалих немає. 

11 лютого о 4:00 ворог вдарив по критичним та інфраструктурним об‘єктам Харкова та області. Виникли пожежі, рятувальникам вдалося оперативно загасити. Проте деякі райони міста залишаються без електроенергії. Спеціалісти усувають наслідки ударів. На щастя, ніхто не постраждав внаслідок обстрілу.

Після нічної ракетної атаки в Харкові без опалення залишилося близько 1000 будинків, повідомили в «Харківських теплових мережах».

За оперативними даними, удари були нанесені по Слобідському та Холодногірському районах міста.

Піротехніки ДСНС продовжують розміновувати область.Минуло доби вони знешкодили 66 вибухонебезпечних предметів.

https://nakipelo.ua/v-kharkivskij-oblasti-avarijne-vidkliuchennia-svitla/

Читайте також

Total
0
Share