Війна. Головне у Харківській області станом на ранок 9 грудня

Ситуація на фронті та обстріли

За минулу добу російські окупанти завдавали ракетних та артилерійських ударів по Куп’янському, Харківському, Чугуївському та Ізюмському районах.

Як повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, у Куп’янську через обстріли росіян горіли складські приміщення продовольчого підприємства. Обійшлося без постраждалих.

«Після 20:30 години у Безлюдівській громаді, що в Харківському районі, унаслідок ракетних ударів пошкоджені будинки, горіли господарчі споруди, автомобілі. Близько 21 години у Пісочинській громаді ракетні удари пошкодили приватні домоволодіння, дахи будинків, господарчі споруди», — зазначив він.

За інформацією екстреної медичної допомоги, три людини госпіталізовані: дві жінки 41 та 64 років, їхній стан середній, та чоловік 40 років, який перебуває у важкому стані. Одному постраждалому надали допомогу на місці.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС ліквідували 122 вибухонебезпечні предмети

Як повідомили у ДСНС, пожежі, які спричинені ворожими обстрілами, сталися у Куп’янському та Харківському районах області. Рятувальники 44-ї ДПРЧ працювали в Куп’янську під постійними обстрілами, наражаючись на небезпеку.

«Близько 20:30 декілька ворожих ракет впали на території Безлюдівської громади. У селі Котляри одночасно виникли дві пожежі у приватних садибах. Горіла господарча споруда й розбомблений гараж на загальній площі 150 квадратних метрів. Також вибухом суттєво пошкоджено житловий будинок і три автомобіля», — зазначили у повідомленні.

Крім того, внаслідок вечірнього ракетного удару по Безлюдівській громаді у селі Коротич зазнали пошкоджень ще чотири приватні будинки. Там обійшлося без жертв.

Жителям міст Куп’янська, Ізюма та села Коротич Пісочинської громади рятувальники доставили 20 тонн питної води.

У селі Хорошево сталася пожежа, яка не пов’язана з бойовими діями, внаслідок неї загинуло троє осіб

Під час гасіння в осередку пожежі у приватному будинку рятувальники виявили тіла трьох загиблих осіб, інформація про яких наразі з’ясовується.

Комунальники відновили газопостачання у п’яти селах Ізюмського району Харківщини, де мережі зазнали пошкоджень під час бойових дій та окупації. Роботи наразі тривають у передмісті Харкова та трьох районах області.

«Протягом дня газовики підключили до енергоносія понад 700 будинків п’яти сіл Ізюмського району», — повідомили у «Харківгазі».

Ще 200 родин отримали газ у прикордонному селищі Козача Лопань під Харковом та понад 120 — у Куп’янську. Ремонт мереж після бойових дій наразі триває у передмістях Харкова, а саме у Чугуївському, Ізюмському та Куп’янському районах області.

 

Читайте також

Total
0
Share