В Україну повернули тіла 501 полеглого воїна

Більшість репатрійованих загиблих — з Авдіївського напрямку.

18 жовтня до країни повернули 501 військового, що загинули на полі бою через російський наступ. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Вдалося репатріювати 382 тіла захисників, що загинули на Авдіївському напрямку, 56 полеглих воїнів з Бахмутського напрямку, 45 — з Мар’їнського напрямку, сімох — з Луганського напрямку, шістьох — з Вугледарського напрямку, чотирьох загиблих на Запорізькому напрямку.

Також вдалося повернути тіло загиблого з моргу на території росії. 

Збройні Сили перевезуть тіла та останки воїнів до державних установ, де правоохоронці та судмедексперти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для поховання.

Поверненню полеглих оборонців сприяли Координаційний штаб, Об’єднаний центр СБУ, Міністерство внутрішніх справ, Офіс Уповноваженого ВРУ з прав людини, Секретаріат уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, Центральне управління Цивільно-військового співробітництва, ДСНС, а також Міжнародний комітет червоного хреста.

Востаннє повернення тіл загиблих захисників відбулося 2 серпня. Тоді додому репатріювали 250 захисників.

Тіла загиблих військових репатріюють відповідно до норм Женевських конвенцій.

В Україні працює гаряча лінія Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. У вихідні дні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за номером: (095) 896-04-21.

Читайте також

Total
0
Share