Уряд змінив умови для складання теорії на права: тепер можна готуватися самостійно

Від 22 листопада українці можуть складати теоретичний іспит на права без навчання в автошколі. Теорію можна буде опанувати й самостійно. Набула чинності відповідна постанова Кабміну, повідомив Головний сервісний центр МВС.

Водночас практична підготовка в автошколі залишається обов’язковою для складання практичного іспиту на права.

Якщо ви впевнені у власних знаннях, записуйтеся в електронну чергу на іспит з теорії. Якщо провалитеся, можна буде перескласти, але не раніше як за 10 днів. Кількість спроб для складання іспиту необмежена.

На допомогу до опанування знань: на сайті Головного сервісного центру є онлайн-тренажер, він відображає всі питання, які будуть на теоретичному іспиті. 

Що важливо знати для складання теорії на права?

Під час тестування потрібно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Допускається лише дві помилки. Для проходження іспиту майбутні водії звертаються до будь-якого сервісного центру МВС. Там необхідно отримати талон запису: через термінал центру або ж в електронній системі.

Потрібні документи:

  • паспорт громадянина України або ID-картка (разом із довідкою про місце проживання) або паспорт для виїзду за кордон;
  • медична довідка, що підтверджує допущення до керування транспортом обраної категорії;
  • ідентифікаційний номер;
  • наявне посвідчення водія (якщо водій хоче отримати права на керування машиною іншої категорії).

У сервісному центрі повідомте адміністратора, що самостійно опановували теорію на отримання прав. Вартість складання теоретичного іспиту — 13 гривень. Після успішного тестування зверніться до будь-якої акредитованої автошколи для практичного навчання.

Читайте також

Total
0
Share