Уряд затвердив план протидії корупції в МСЕК

Кабмін створює групу для перегляду рішень, які ухвалювали медико-соціальні експертні комісії. Три наступні місяці триватимуть перевірки. Про це розповіли на Урядовому порталі.

« У листопаді МОЗ та Мінцифри представлять рішення щодо цифровізації проходження всіх етапів МСЕК», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Пенсійний фонд, ДБР, Нацполіція та СБУ розглянуть тему присвоєння пенсійних виплат по інвалідності посадовцям державних органів, зокрема прокурорам. 

Державна податкова служба вже перевірила підстави отримання статусу інваліда у власних рядах. 17 чоловіків одержали інвалідність після початку повномасштабного вторгнення. Один з них отримав поранення на війні. 16 інших залишили службу. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Комітет вже направив запити до Державної міграційної служби України, Бюро економічної безпеки, Державної служби фінансового моніторингу, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. 

На Харківщині 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю.

Читайте також

Total
0
Share