Українців запрошують пройти тест із медіаграмотності: де і коли

Завтра, 17 жовтня, українці матимуть можливість перевірити свої навички медіаграмотності в області. Як повідомила Радіо «Накипіло» керівниця національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» Ольга Кравченко, головна мета тесту — з’ясувати, наскільки українці стійкі до дезінформації та маніпуляцій в сучасному інформаційному просторі. Це важливий крок для того, щоб навчити людей краще орієнтуватися в потоці новин та месенджерів і захищати себе від фейків.

За словами Ольги Кравченко, тест складається з 25 запитань, поділених на п’ять тематичних блоків: медіаграмотність, кібергігієна, споживання новин, соцмережі і фактчекінг. Питання прості й базуються на реальних ситуаціях, з якими люди щодня стикаються в інформаційному просторі, зокрема у месенджерах та стрічках новин. Важливо, щоб учасники тесту не тільки розуміли базові принципи перевірки інформації, але й були готові протистояти маніпуляціям та дезінформації.

Минулого року тест активно підтримали мешканці Харкова та Харківської області. Як відзначила Ольга Кравченко, вони продемонстрували високий рівень зацікавленості й знань у сфері медіаграмотності. Учасники тесту не тільки успішно справлялися із завданнями, але й показали добрі результати, за що отримали заохочувальні призи. Керівниця проєкту закликала всіх харків’ян і цього року взяти участь у тесті та перевірити свої навички.

Тест буде доступний для проходження завтра з 8:30 до 23:59. Учасники, які наберуть найбільшу кількість балів за найшвидший час, їх буде 50, отримають призи. Посилання на тест можна знайти на сайті проєкту «Фільтр» або на сторінці Радіо «Накипіло».

Читайте також

Total
0
Share