Учителі з Харківщини отримали нагороди на премії Global Teacher Prize Ukraine

Учитель історії та географії Лозівського ліцею №1 Владислав Акименко отримав нагороду у номінації «Інклюзивність» та 250 000 гривень на розвиток інклюзивного класу. Його ініціатива допомогла створити середовище для навчання дітей з особливими потребами, відкриваючи нові можливості для інтеграції та освіти. У вересні 2022 року Акименко став ініціатором створення Лозівської школи онлайн, яка об’єднала 100 педагогів. Разом вони розробили 169 уроків з різних предметів, а також організували освітні центри для понад 2000 дітей.

Ще одним переможцем став Владислав Кронгауз, учитель Харківського ліцею №3. Він викладає інтегровані курси для учнів 6-7 класів, включаючи унікальні предмети, такі як «Харківщинознавство» та історію України. Владислав Кронгауз активно працює над тим, щоб поглибити знання учнів про рідний регіон, виховуючи любов до рідної землі та її історії.

Результати премії Global Teacher Prize Ukraine були оголошені 5 вересня.

Про премію Global Teacher Prize Ukraine

Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія, яка відзначає найкращих українських учителів за їхні досягнення в галузі освіти. Заснована у 2017 році громадською спілкою «Освіторія», премія має на меті підняти престиж учительської професії та привернути увагу до важливості ролі вчителя у суспільстві. Премія також є українською версією всесвітньо відомої Global Teacher Prize, заснованої благодійною організацією Varkey Foundation.

Global Teacher Prize Ukraine дає змогу висловити визнання вчителям, які демонструють інноваційні підходи до навчання, створюють інклюзивні освітні проєкти та докладають зусиль для покращення якості освіти в країні. Премія не лише відзначає талановитих педагогів, а й надає фінансову підтримку для реалізації їхніх освітніх ініціатив. Щорічно переможці отримують значні грошові призи, які допомагають втілити в життя освітні проєкти, спрямовані на покращення умов навчання для дітей та розширення можливостей для освіти в різних регіонах України.

Читайте також

Total
0
Share