У центрі Харкова відкрилася вулична виставка Нікіти Тітова. Відео

18 плакатів художника, який багато років прожив у місті, огорнули палатку «Все для Перемоги» на площі Свободи.

Роботи присвячені захисникам та захисницям України. Вони створені в рамках спільного проєкту з Українським ветеранським фондом, який розпочався влітку. 

«Просто захотілося розповісти про тих людей, які захищали країну ще з 2014 року і захищають зараз. Про простих людей, які навколо нас, але справжніх героїв. Я давно хотів приїхати у Харків, бо це місто мені дуже близьке та майже рідне, я прожив тут до 2021 року. Останній раз я тут був 24 лютого і всім серцем був з містом, з моїми друзями. Але я зрозумів, що краще ніж просто їхати, привезти виставку. Зараз я створюю різні роботи, які прив‘язані до поточних подій у країні. Серед них багато болісних, важких. Тому вирішив, що цей проєкт як найбільш людяний, добрий найкраще підійде для виставки», — розповів Нікіта Тітов.

За словами художника, на кожну роботу його надихнула конкретна людина, але водночас плакати відбивають збірний образ українців, які стали на захист країни.

Наприклад, один з плакатів присвячений харківському поету Артема Полежаку, який на війну пішов першого квітня в день сміху та гумору. Героєм іншого став дворазовий чемпіон світу з Ironman та тренер Андрій Ястребов.

«Тут 18 робіт, але проєкт на цьому не закінчується, бо історій, про які хотілося б розповісти, дуже багато. Я час від часу повертаюся до нього, коли якась історія мене дуже сильно вражає або коли хтось просить намалювати. Я думаю, що цей проєкт не закриється і продовжуватиму його, поки живий», — ділиться художник.

Організатори не планують закривати виставку найближчим часом. Надалі роботи планують виставити на благодійний аукціон для збори коштів на потреби намету, який працює як волонтерський штаб, та військових.

https://nakipelo.ua/tvorcha-nedilia-v-kharkovi-fotoreportazh-iz-zakhodiv/

Читайте також

Total
0
Share