У Новій Водолазі перейменують російські та радянські назви вулиць

У Нововодолазькій громаді хочуть перейменувати російські та радянські назви вулиць. Про це повідомив місцевий депутат Віктор Слиш.

«Дерусифікація міських назв має встановити історичну справедливість та відновити українську історично-національну топоніміку», — наголосив Слиш.

За його словами, рф використовує топоніміку, як маніпуляцію, щоб донести пропагандистські меседжі та цінності.

У Новій Водолазі провели громадське опитування щодо зміни назв вулиць. На засідання селищної ради запропонували такі назви: Захисників України, Івана Богуна, В’ячеслава Чорновола, Леся Курбаса, Скіфська, Іллі Мечнікова, Волонтерська, Конституції та Миколи Амосова. Після цього селищна рада прийме остаточне рішення щодо перейменування.

«Повномасштабна війна стала каталізатором для прискорення процесу усунення з культурного простору України й суспільно-політичного дискурсу того російського, що десятиліттями впроваджувалося як «велика російська культура», — зауважив Слиш.

https://nakipelo.ua/chomu-v-teatr-ne-pushkina-niiak-ne-mozhut-pryznachyty-dyrektora-ta-shcho-kolektyv-planuie-robyty-z-repertuarom-ta-rosijskoiu-movoiu-postanovok/

Читайте також

Total
0
Share