У Харкові засудили викладачку університету за коригування вогню по дитячому табору

Наприкінці червня жінка дізналася про дислокацію військових на території дитячого лікувально-оздоровчого табору в Харкові. У той же день вона поширила інформацію в спільноті телеграму. Це стало відомо з вироку суду.

Тоді на території табору перебував особовий склад і техніка ЗСУ. При цьому інформація не розміщувалася у відкритому доступі, її не можна було поширювати.

«Жінка обходила Харків та вишукувала місця розташування українських військових і техніки. Вказану інформацію вона направляла в анонімний чат російському куратору. Викладачка позначала координати на гугл-мапах і додавала до них текстовий опис. Ці дані були необхідні представникам рф для нанесення по місту прицільних ракетних ударів і атак керованими авіабомбами», — коментувала Харківська облпрокуратура на початку жовтня.

Винною визнали Олену Бакуменко, яка працювала в навчально-науковому інституті Української інженерно-педагогічної академії (УІПА), приєднаної до Каразінського університету. Вона була доценткою на кафедрі краєзнавчо-туристичної роботи соціальних і гуманітарних наук. На сайті кафедри її вже прибрали з переліку працівників, розповіли у «Харківському антикорупційному центрі».

Олена Бакуленко. Джерело: сайт УІПА

25 вересня доцентка уклала з прокурором угоду про визнання винуватості. За угодою, вона отримала покарання у виді позбавлення волі на п’ять років із застосуванням умовного строку на два роки. 

Читайте також, як суд покарав чоловіка, який коригував удар по ринку «Барабашово».

Читайте також

Total
0
Share