У Харкові викрили військкома та голову ВЛК, які допомагали ухилянтам

Начальник одного з районних терцентрів комплектування та голова військово-лікарської комісії допомагали чоловікам призовного віку «пройти» комісію, отримати документи про непридатність до служби та посвідчення, які давали змогу виїхати за кордон.

Про це інформують Служба безпеки та начальник Слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

«Послуга» коштувала ухилянтам 6 500 доларів. В окремих випадках, коли комісія проводилася без присутності «клієнта», — 8 000 доларів. Правоохоронці встановили, що підозрювані «допомогли» понад 200 чоловікам.

Для пошуку потенційних ухилянтів зловмисники залучали посередників, які отримували свій відсоток від сплаченої суми за «послугу».

Під час обшуку ТКЦ поліцейські та працівники СБУ знайшли у підвалі військкома, який там переховувався. Разом із ним був рюкзак з «дублікатами» печаток. Експертиза підтвердила, що саме їх використовували на підроблених документах.

Слідчі встановлюють усіх учасників схеми. Наразі голові ВЛК пред’явили підозру в службовому підробленні. Начальника ТКЦ підозрюють у сприянні незаконному переправленні осіб через держкордон та у службовому підроблені.

«Вручати підозру начальнику центру комплектування довелося вже в лікарні — тепер він знаходиться в стаціонарі, каже, що йому погано з серцем», — написав Сергій Болвінов.

Читайте також

Total
0
Share