У Харкові військово-лікарські комісії можна буде пройти за електронними чергами

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, наразі відбувається масштабування мережі військово-лікарських комісій (ВЛК). Їхню кількість розширено шляхом створення відділів у цивільних лікарнях.

Започатковано пілотні проєкти з електронного документообігу, розроблено новий цифровий продукт – електронна черга. Йдеться наразі про п’ять міст України, в яких найбільш завантажені військово-лікарські комісії: це Харків, Львів, Київ, Вінниця та Одеса.

У найближчих планах є переведення всіх ВЛК на роботу з електронними чергами.

Також проголосовано у першому читанні два законопроєкти щодо процедури проходження ВЛК. Законопроєктом № 9158 пропонується спростити оформлення військовослужбовцями довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) та оформлення й направлення медичних документів між військовими частинами та закладами охорони здоров’я.

Законопроєкт № 9154 передбачає розширення переліку військових формувань та спеціальних органів, де створюватимуться військово-лікарські комісії. Також пропонується надати право створювати ВЛК при цивільних закладах охорони здоров’я державної та комунальної форм власності.

 


Як військовому пройти ВЛК після поранення

 

Читайте також

Total
0
Share