У Харкові та Дергачах від авіаударів потерпіли будинки

19 жовтня о 23:54 авіабомба вдарила по Новобаварському району. Вибух пошкодив приватний будинок, автівку та частково вибив скло у вікнах двох багатоповерхівок. Поранених немає, повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.


Оновлено. Боєприпас поцілив на відкритій місцевості, повідомила облпрокуратура. Попередньо, це був гібридний боєприпас «Грім-Е1».

«Грім-Е1» — гібрид планерувальної авіабомби та ракети, оснащений крилами, що розкриваються у повітря. Це робить боєприпас більш точним і спроможним летіти на довшу відстань. «Грім-Е1» створили на основі ракети Х-38, це новітня розробка росії. Як заявляє країна-агресорка, боєприпас спроможний пролетіти до 120 кілометрів при скиданні з висоти 12 метрів і приблизно 35 кілометрів, якщо його випустити з висоти п‘яти кілометрів. Бойова частина боєприпасу становить 315 кілограмів. «Грім-Е1» має реактивний двигун.

«Грім-Е1» росіяни вже запускали на Харківщину. За словами речника облпрокуратури Дмитра Чубенка, уперше це сталося в Боровій на Ізюмщині 25 березня 2024 року. Також ним обстрілювали Куп‘янськ 12 квітня та село Островерхівка 2 травня.

По Харкову «Грім-Е1» уперше вдарив 26 травня. Вибух стався у Шевченківському районі міста.


Сьогодні вранці керована авіабомба вдарила у Дергачах. Пошкоджено приватний і три багатоповерхових будинки. Без постраждалих. 

Оновлено. Як уточнив керівник Дергачівської МВА, вибито приблизно 400 у трьох багатоповерхівках, а також дахи шістьох приватних будинків. Зокрема, пошкоджень зазнали ветеринарна клініка та перукарня, розташовані на першому поверсі однієї з дев’ятиповерхівок, а також приміщення освітнього центру, автомийка і автівки мешканців.  

Працівники Дергачівського гуманітарного центру разом, ГО «Проліска» та місцеві волонтери допомагають закрити пошкоджені віконні рами та дахи.

Ще один удар був на території Солоницівської громади. Авіабомба поцілила в землю, проте вибухова хвиля частково пошкодила два будинки і паркан. Інформація про постраждалих немає.

Читайте також

Total
0
Share