У Харкові покажуть відреставрований фільм Параджанова «Колір граната»

Що: Кінопоказ відреставрованої версії фільму Сергія Параджанова «Колір граната» 

Коли: 9 жовтня (середа), о 19:00

Де: Art Area, вул. Чернишевська, 13 (підвальне приміщення)

Скільки коштує: вільний донат

Навіщо йти: Кінопоказ приурочений до 100-річчя з дня народження режисера Сергія Параджанова. Драма-притча «Колір граната» (1969) розповідає історію життя вірменського поета Саят-Нови. Фільм відображає духовний шлях, мистецькі напрацювання та внутрішні конфлікти, які зробили його головним ліриком своєї епохи. Реставрація «Кольору граната» була виконана Кінофондом Мартіна Скорсезе спільно з Cineteca di Bologna. Світова прем’єра відреставрованої версії відбулася на 67-му Каннському кінофестивалі у 2014 році. 

Сергій Параджанов створив унікальну візуальну мову для «Кольору граната».Стрічка вплинула на світову попкультуру, зокрема надихнувши музичні кліпи Мадонни та Леді Ґаґи. Цього року ЮНЕСКО вдруге в історії проголосило рік Сергія Параджанова, підкреслюючи значущість його творчості для світової культури. Уперше це було в 2004 році.

Кінопоказ організовують кінокомпанія «Артхаус Трафік» та Art Area. Після перегляду буде обговорення фільму. Модеруватиме бесіду Андрій Терентьєв, режисер та засновник кіноклубу «Космофільм». 

Також фільм можна подивитися в кінотеатрах «Планети Кіно» з 3 жовтня.

Читайте також

Total
0
Share