Ціна майбутнього врожаю: на мінах в Харківській області підірвалися п’ятеро трактористів

Це статистика лише першого тижня травня. Через те, що Харківська область є найзамінованішою, роботи в полях наразі є смертельно небезпечними, адже перевірити всі угіддя у саперів просто не вистачає ресурсів.  

За даними ДСНС, 2 травня у полі між селами Вербівка та Вовчий Яр двоє трактористів, 47 та 38 років, натрапили на смертельну пастку. Вони загинули, наїхавши на міну. 

Наступного дня численних ушкоджень зазнав 58-річний тракторист. Він натрапив на міну під час робіт неподалік села Погонівка Барвінківської громади Ізюмського району. 

4 травня у цьому ж селі в полі підірвався трактор, що також натрапив на протитанкову міну. Внаслідок вибуху 37-річний чоловік зазнав численних поранень.

6 травня у полі неподалік села Затишшя Вільхівської громади Харківського району ще один трактор натрапив на протитанкову міну. 43-річного чоловіка госпіталізовано з численними травмами.

У Балаклійській громаді, враховуючи пропозиції ДСНС України, заборонили проведення сільськогосподарських робіт на деяких територіях громади. Але значна кількість фермерів на свій страх і ризик проводять весняні роботи: мовляв, другий рік без урожаю просто не виживуть. 

При цьому на мінну небезпеку можна наразитися не лише в полях, а й на особистих городах, у лісах, біля електромереж і газопроводів, на узбіччях доріг.  

Третього травня під час обстеження ліній електропередач підірвалися троє саперів, один із них загинув. А сьогодні стало відомо, що на трасі Київ – Харків – Довжанський поблизу міста Балаклія було знайдено 8 протитранспортних мін. Про це Радіо «Накипіло» розповіла фахівчиня зв’язків із громадськістю Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Раїса Полозкова.

“Міни були розміщенні майже впритул до проїзної частини. Сім протитранспортних мін було знешкоджено, одну ліквідовано на місці. 

Просимо бути пильними на дорогах, звертати увагу на дорожні знаки та ні в якому разі не заходити на узбіччя”, – додала Полозкова.

Читайте також

Total
0
Share