Станції метро як укриття: як саме працюють

Пресслужба Харківського метрополітену розповіла про режим роботи підземки як сховища.

Метро як укриття працює цілодобово, а для перевезення пасажирів — з 5:30 до 21:30. 

 

  • Люди можуть укриватися на вуличних пішохідних переходах, вестибюлях та платформах станцій до відбою тривоги. Перш за все громадян розміщують у вестибюлях, а після наповнення приміщення — на платформах.
  • Якщо потрібний стілець або тепла ковдра, звертайтеся до працівників. Для батьків з малечею є можливість підігріти дитяче харчування. Також можна підзарядити гаджети.
  • Під час дії комендантської працівники метрополітену повинні оперативно відкривати двері на вхід, якщо оголошується повітряна тривога. 
  • Якщо відбій тривоги припадає на час після 23:00, люди можуть залишитися в метро до завершення комендантської години.
  • Якщо тривога затяжна або стався блекаут, є можливість випити гарячих напоїв. Для цього на кожній станції є термопоти та питна вода.

«У нічний час в метрополітені проводяться технологічні операції які направлені на забезпечення безпеки руху, перевезення пасажирів та підтримання належного санітарного стану станцій. З огляду на це у персоналу станції не одразу є можливість організувати доступ безпосередньо на платформу, про що громадян повідомляють на вході та просять почекати деякий час на вестибюлі», — зазначає пресслужба.

У метрополітені наголошують: вестибюлі теж виконують функцію укриття і перебувати там безпечно так само.

У підземці також нагадують, що на час дії воєнного стану усі громадяни й громадянки повинні мати з собою документ, що посвідчує їхню особу.

Читайте також

Total
0
Share