Слідом за вулицею Пушкінською у Харкові перейменують і станцію метро

Терехов заявив, що з «Пушкінською» попрощаються вже цьогоріч.


У коментарі кореспондентові видання «Думка» Харківський міський голова Ігор Терехов сказав, що станцію метро ще не перйменували, вся інформація про це в телеграм-каналах — чутки. Втім, перейменування відбудеться незабаром: принаймні, у 2024 році.

«Якщо ми перейменували вулицю Пушкінську, як можна залишити станцію “Пушкінську”?», — поставив Терехов філософське питання журналістам. Він зазначив, що на сьогодні ще не знає, як буде називатися станція метро, оскільки точиться велика дискусія. Терехов планує узгодити назву з мешканцями Харкова. 

Нагадаємо, 24 січня після трьох хвиль ракетних атак на місто Харківський мер заявив про необхідність перейменувати вулицю Пушкінську на вулицю Григорія Сковороди.

26 січня на сесії Харківської міської ради депутати ухвалили рішення про перейменування 65 топонімів у місті. Нову назву отримала також вулиця Пушкінська.

Про перейменування вулиці Пушкінської

Попри широкомасштабний напад рф на Україну та закон по декомунізацію, міська рада не квапилася з перейменуванням однієї з центральних вулиць — Пушкінської. Питання про перейменування топоніма виринало в суспільстві декілька разів, але мер його не підтримував.

Зокрема, харківські науковці, історики та журналісти ініціювали перейменування вулиць, пов’язаних із радянським союзом і росією ще у березні 2022 року. 

23 січня російські війська тричі за день обстріляли житлові масиви міста. Ці атаки стали наймасовішими за кількістю постраждалих і загиблих у Харкові протягом дня. Зокрема, дві ракети поцілили по вулиці Пушкінській. Наступного дня Терехов заявив про необхідність перейменувати вулицю на честь Григорія Сковороди.

Під час сесії 26 січня депутати Харківської міської ради підтримали перейменування Пушкінської та ще 64 топонімів у місті.  

Відповідно до закону, місцеві ради й військово-цивільні адміністрації повинні завершити деколонізацію топонімії до 27 січня 2024 року. Закон передбачає, що перейменування географічних об’єктів повинно відбуватися з урахуванням думки місцевого населення.

По Змієву росіяни вгатили з безпілотників

 

Читайте також

Total
0
Share