СБУ затримала російського агента, який шпигував за обороною Куп’янська

Служба безпеки України затримала агента російської воєнної розвідки, який шпигував за українськими військовими на Куп’янському напрямку. Зрадником виявився 23-річний житель Чугуївського району, який потрапив у поле зору російської спецслужби через проросійські коментарі в Telegram-каналах.

Після вербування агент отримав завдання та почав активно шпигувати за позиціями Сил оборони, що тримають оборону на Куп’янському напрямку. Для маскування своєї діяльності він пересувався на велосипеді, приховано фотографуючи й знімаючи на відео місця розташування та переміщення українських військових. Він також спостерігав за рухом залізничних ешелонів, які доставляли особовий склад та боєприпаси на фронт.

Ця інформація була критично важливою для російських військових, які планували обстріли та бойові операції на Харківщині. Однак контррозвідка СБУ завчасно викрила зрадника та затримала його за місцем проживання. У нього вилучили мобільний телефон, на якому були збережені докази шпигунської діяльності.

Наразі зрадник перебуває під вартою без можливості внесення застави. Йому висунуто звинувачення за двома статтями: державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, та дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу. Якщо його визнають винним, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також

Total
0
Share