«Рамштайн»: яка підтримка буде підчас контрнаступу

У Брюсселі у штаб-квартирі НАТО розпочалася нова зустріч у форматі «Рамштайн» глав міністерств оборони країн-союзниць України у війні проти Росії. В зустрічі беруть участь 50 країн.

Головне питання – авіаційна коаліція. Навчання пілотів та інженерів. 

«У рамках засідання ми будемо обговорювати детальні речі «літакової коаліції». У цьому випадку ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, але й наших техніків та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням літаків. Тому що це дуже складна система», – заявив Олексій Резнікова в Міноборони. 

Україна перейшла в контрнаступ і військова допомога країн НАТО є важливою для успіхів на полі бою, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенбег. 

«Міністри оборони країн НАТО зустрічаються сьогодні й завтра, і вони зустрічаються у критичний момент. Україна перейшла в контрнаступ. Ми бачимо запеклі бої. Це лише початок, але ми бачимо, що українці досягають успіхів і що Україна здатна звільнити окуповані землі», – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що ці успіхи відбуваються завдяки мужності й майстерності українських воїнів, але вони також демонструють, що підтримка країн НАТО, яку вони надають Україні, насправді має значення на полі бою

Всього під час зустрічей Рамштайн Україна отримала 65 мільярдів доларів військової допомоги. Крім того, окремі країни ухвалюють особисто транші військової допомоги. Так, вже кілька союзників по НАТО вирішили проводити тренування для пілотів винищувачів. Це надасть можливість на пізніших етапах ухвалити рішення щодо надання винищувачів 4-го покоління.
А Норвегія та Данія погодили надання Україні додаткових 9 тисяч артилерійських снарядів. 


Контрнаступ: ЗСУ звільняє території на сході та півдні

Читайте також

Total
0
Share