Примусова евакуація стартує у Вовчанській громаді

Примусову евакуацію дітей оголосили з деяких населених пунктів Вовчанської громади. Причина –  посилення обстрілів прикордоння. 

“Ми оголосили примусову евакуацію дітей із деяких населених пунктів цієї територіальної громади. Люди не хочуть їхати. Для нас безпека людей, дітей – на першому місці, маємо вживати заходів. 217 дітей ми маємо вивезти з цих територій, 43 вивезли станом на ранок”, – озвучив цифри Олег Синєгубов. 

Примусова евакуація дітей регламентована урядом. Раніше обласні служби завершили евакуацію дітей із Великобурлуцької, Вільхуватської, Дворічанської та Петропавлівської громад Харківщини, які постійно перебувають під обстрілами.

Підставою для проведення примусової евакуації є рішення обласних військових адміністрацій. Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюється за супроводу одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Вовчанська ОТГ через географічне положення кожного дня потерпає від обстрілів. Раніше там вже оголошували примусову евакуацію, проте лише у п’яти населених пунктах. 


 

Читайте також

Total
0
Share