На Харківщині менш як 5% прокурорів мають групи інвалідності, — облпрокуратура

У Харківській області 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю. Це становить 4,6% від усіх посадовців. Про це повідомляє облпрокуратура.

Станом на 24 жовтня загалом в обласній та 14 окружних прокуратурах працює 471 прокурор. 

17 з 22 прокурорів отримали групи інвалідності до широкомасштабного вторгнення росії. Друга група інвалідності — у шістьох прокурорів, троє з них мають інвалідність з дитинства. 

Серед інших підстав отримання інвалідності — онкологічні захворювання, ураження опорно-рухової системи, втрата ока, а також травми, повʼязані із захистом країни. 

«Для підтвердження відповідного статусу прокурори готові пройти повторні обстеження. Також повідомляємо, що у керівника Харківської обласної прокуратури та його заступників немає інвалідностей будь-яких груп. Викладена інформація передана до Офісу Генерального прокурора в межах службового розслідування», — повідомляє облпрокуратура.

Як повідомляє відомство, цю інформацію опублікували у відповідь на суспільний резонанс та поширенням статей у медіа щодо набутих інвалідностей працівниками органів прокуратури.

На початку жовтня правоохоронці провели обшуки в керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи та її сина Олександра,який очолював обласний Пенсійний фонд. Пізніше стало відомо редактор «Цензор. Нет» Юрій Бутусов опублікував матеріал про можливу причетність родини Крупів до оформлення груп інвалідності 51 прокурору Хмельницької області. Після суспільного резонансу Генпрокурор Андрій Костін ініціював службове розслідування та збір інформації по всім областям України щодо наявності інвалідностей у прокурорів усіх рівнів.

Читайте також

Total
0
Share