Правоохоронці виявили ще двох колаборантів у Харківській області

Під час окупації регіону двоє чоловіків пішли на співпрацю з росіянами.

Прокуратура підозрює колишнього поліцейського з Ізюму в державній зраді. Як встановили слідчі, під час окупації міста він добровільно  обійняв посаду «дільничного інспектора поліції в окупаційному «райуправлінні поліції». Згодом за допомогу окупантам він отримав «підвищення» та став «начальником відділу дільничних інспекторів».

У липні зрадник разом з російськими військовими та бойовиками «лнр» приїхав до своїх колишніх колег та забрав у них трудові книжки. Після деокупації Харківщини чоловік намагався втекти, проте 23 вересня його затримали українські правоохоронці. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ще одного колаборанта виявили в смт Козача Лопань. За даними поліції, 33-річний мешканець селища добровільно очолив так звану «Народну міліцію». «Тимчасово виконуючий обов’язки начальника» псевдоміліції займався прийняттям на службу інших осіб, організовував дільність працівників та підписував незаконні службові документи.

https://nakipelo.ua/lis-literoiu-z/

Читайте також

Total
0
Share