П‘ятеро людей загинули й понад 30 поранені на Харківщині за добу

8 жовтня російська армія обстріляла села й міста у трьох районах Харківської області. Ворожі удари вбили двох жінок та трьох чоловіків. Постраждали щонайменше 34 людини, серед них є неповнолітні.

Ізюмський район

Пізно ввечері 8 жовтня російська керована авіабомба знищила будинок в селі Борівська Андріївка. Власник оселі загинув: чоловікові було 33 роки. Через удар сталася пожежа, яка охопила будинок та господарчі споруди.

Куп‘янський район

У селі Кругляківка загинула жінка. За інформацією очільника ОВА Олега Синєгубова, вона підірвалася на невідомому вибуховому предметі. Ще одна жінка, за даними поліції, поранена в селі внаслідок обстрілу. 

Ворожий обстріл відібрав життя чоловіка в Петропавлівці. Удень росіяни вдарили по селу з РСЗВ.

Поліцейські зафіксували чотири обстріли Куп’янська протягом 8 жовтня. Близької дванадцятої дня ворожа артилерія пошкодила приватний будинок. Удень потерпів ще один житловий будинок. Пізно ввечері окупанти скинули на місто КАБ-500 з модулем планерування та корекції. Пошкоджені господарчі споруди та щонайменше 15 житлових будинків. Менш як за десять у місті знов пролунав вибух. Пошкоджено будинок. Чим стріляли росіяни, слідчі ще встановлюють. 

Харківський район

Двічі за день російські військові обстріляли Харків. Перший пролунав о пів на десяту ранку в Індустріальному районі. Поранені 28 людей, серед них — 16-річний хлопець. Була пошкоджена будівля цеху підприємства, приватне демоволодіння та 30 автівок. 

Близько п’ятої вечора ФАБ-250 з модулем планерування та корекції дарила біля водойми в Салтівському районі. Загинули чоловік та жінка. Ще п‘ятеро людей постраждали: десятирічний хлопчик, троє жінок та чоловік. У будинках поруч з водоймою вибухова хвиля вибила вікна. Загалом зачепило 15 багатоповерхівок.

За оновленою інформацією ХОВА, загалом постраждали 42 людини. У лікарні станом на ранок залишаються 16 поранених, двоє з них у важкому стані.

Ще одна керована авіабомба вдарила по Черкаській Лозовій. Пошкоджено два приватних будинки.

Оновлено. 500-кілограмова авіабомба після влучання не здетонувала. ранці 9 жвотня її вилучили працівники ДСНС. Загалом три авіабомби вдарили вчора по Малоданилівській громаді, повідомив її очільник Олександр Гололобов.

За інформацією поліції й ХОВА, 8 жовтня від п’ятої вечора російські військові випустили приблизно шість авіабомб на Харківщину. Очільник поліції області Володимир Тимошко повідомляв, що крім Харкова й Черкаської лозової зафіксували влучання в Лісному. У ранковому зведенні поліції та очільника ХОВА цього села немає, проте повідомляють про влучання в Безруках, Дергачівська громада. У селі пошкоджено приватні будинки дорога та лінії електропередач. За інформацією поліції, росіяни вдарили з РСЗВ.

Ще одне влучання було в лісосмугу на території Малоданилівської громади.

Читайте також

Total
0
Share