Польща надасть інфраструктуру для навчання льотчиків, британці – новий пакет допомоги

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак у вівторок заявив, що в рамках “коаліції винищувачів” польська сторона відкриє доступ до інфраструктури для навчання українських льотчиків на F-16.

Вже Бельгія, Данія, Канада, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Великобританія та Швеція увійшли до коаліції з навчання Повітряних сил України експлуатації та обслуговування винищувачів F-16. Коаліцію очолюють Данія та Нідерланди, очікується, що навчання розпочнеться наприкінці літа у Данії.

В той час британський уряд анонсував новий пакет військової допомоги Україні.  Він  включатиме: додаткові боєприпаси для Challenger 2, понад 70 бойових та логістичних машин, зокрема бойові гусеничні машини розвідки. Велика Британія також забезпечить фінансування реабілітаційного центру для українських військових, які отримали поранення в бою.

У Лондоні також зазначили, що партнери з G7, як очікується, погодять у середу міжнародні рамки для довгострокових заходів безпеки України.

Пропозиції охоплюють широкий спектр: забезпечення “сталого” потоку зброї, продовження військових навчань і підготовки, обмін розвідданими і допомога в налагодженні зв’язків між українськими і європейськими оборонними компаніями.

У документі також вказується, що членство України в ЄС саме по собі було б зобов’язанням у сфері безпеки. Зазначається, що блок повинен надати довгострокову фінансову підтримку для відновлення України.

Американські ж медіа активно пишуть, що в адміністрації президента США Джо Байдена відбуваються негласні обговорення щодо можливої передачі Україні ракет великої дальності ATACMS та касетних снарядів. 


Андреа Калан щодо членства України в НАТО

Читайте також

Total
0
Share