Під ударом у Харкові знов житлова забудова: що відомо

Попередньо, російські військові поцілили біля багатоповерхівок у Салтівському районі міста. Двоє людей загинули. П‘ятеро — поранені.

Оновлено 21:28. Поранені на Північній Салтівці — троє жінок, чоловік та 10-річний хлопчик. Дитину поранило склом, уточнила облпрокуратура. Хлопчику допомогли медики.

Оновлено 20:30. За уточненням прокуратури, загиблій жінці в Харкові було 69 років, загиблому чоловікові — 73 роки. 

Серед п‘ятьох поранених — десятирічний хлопчик, повідомила поліція.

  • Повний фоторепортаж із місця обстрілу на Північній Салтівці.

Оновлено 18:59. Кількість постраждалих зросла до п‘ятьох, ще двоє людей загинули. Інформацію уточнив Ігор Терехов.

Загиблим чоловіку та жінці на Північній Салтівці було по 70 років. Вони перебували в парковій зоні. Авіабомба поцілила біля водойми, що поблизу житлових будинків.

Вибухова хвиля пошкодила 15 багатоповерхівок. Зокрема, у квартирах вибиті вікна. За словами мера міста, сьогодні комунальники почнуть закривати віконні рами листами ОСБ. Поки комунальники не заб‘ють вибиті вікна та двері в будинках, на місці чергуватимуть поліцейські, щоби уникнути мародерства.

Працівники ДСНС та поліцейські обходять квартири у пошкоджених будинках, щоби з‘ясувати чи є ще постраждалі, яким потрібна допомога медиків.

Зранку 9 жовтня на місці працюватиме мобільний ЦНАП, де людям допомагатимуть оформити документи для заявки на відшкодування пошкодженого житла за програмою «єВідновлення».

Загалом близько шести авіабомб запустили російські війска по Харківщині. Попередньо, це були ФАБ-250 з УМПК. За даними Олега Синєгубова, місця влучання п‘ятьох вже відомі, ще одне встановлюється.

«З 17-ї години ворог застосував тактичну авіацію, здійснивши два заходи в бік міста зі сторони бєлгорода. В обох випадках це були Су-34 в супроводі Су-35. Скинуто мінімум 5-6 КАБ або ФАБ. Наразі це досліджується. З них один долетів до міста і влучив в паркову зону на Північній Салтівці», — сказав журналістам очільник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

На місці обстрілу працюватиме криміналістична лабораторія та слідче управління. Поліцейські прийматимуть заявки про пошкоджені майно.

Інші влучання були в передмісті. Крім Черкаської Лозової, також обстріляли Лісне. Попередньо, там без постраждалих.  У селищах від вибухів пошкоджені приватні оселі.


Оновлено 18:20. Авіабомба, яка відібрала життя у двох людей, поцілила не Київському, а в Салтівському районі Харкова. Про це повідомила Харківська ОВА.

Наші журналісти повідомляють, що внаслідок удару утворилася вирва біля водойми.


Оновлено 17:28. Поцілило в алею біля будинків у Київському районі Харкова. Двоє людей, які загинули через удар, йшли вулицею. Про це повідомляють наші журналісти.


Оновлено 17:20. Попередньо, кількість загиблих зросла до двох людей через удари керованими авіабомбами по місту.

Вибух пролунав у Харкові приблизно о 16:54. Ігор Терехов повідомив про влучання у Київському районі. Загинула Одна людина. Перед цим Повітряні Сили повідомляли про загрозу авіаудару для міста.

За кілька хвилин у місті було чутно ще два вибухи.

Читайте також

Total
0
Share