окупанти влітку стратили українських військових у Вовчанську

Полонені росіяни розповіли про страту чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську влітку 2024 року. Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

«На сьогодні прокурорами вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаних з умисним вбивством чотирьох військовополонених – військовослужбовців Збройних Сил України, яких російські військові за наказом командування влітку 2024 року стратили на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ. Вказані факти документуються завдяки співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України», — сказав Фільчаков.

За словами Фільчакова, цей злочин може стати унікальним випадком, адже один з можливих підозрюваних знаходиться в українському полоні.

24 вересня українські спецпризначенці з Головного управління розвідки провели успішну операцію зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу на Харківщині. Це була одна з найскладніших операцій, яку проводили підрозділи розвідки під час війни. 

За понад чотири місяці російського наступу на півночі Харківщини окупаційна армія знищила Вовчанськ майже вщент. 

Читайте також

Total
0
Share