Обстріли Вовчанська та благодійний аукціон. Головні події на Харківщині станом на ранок 26 вересня

Ситуація з обстрілами на Харківщині зранку 26 вересня

На Харківщині рашисти ведуть активну диверсійну діяльність на півночі регіону. За даними Генштабу, авіаударів зазнали Синьківка, Іванівка, Кислівка. Під артилерійським вогнем опинилися приблизно 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, аби не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

загарбники нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському та Лиманському напрямках військові рф у наступ не йшли.

Постраждалі серед цивільних

Минулої доби ворог масовано обстрілював населені пункти Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів.

Протягом дня декілька разів під вогнем опинився Вовчанськ. У місті пошкоджено приватні житлові будинки, господарчі споруди, авто. Горіло міське сміттєзвалище. Зазнали поранення та були шпиталізовані чоловік 73 років і жінка 60 років.

У селі Чернещина Ізюмського району ворожими обстрілами пошкоджено лінію електропередач. У Великій Шапківці та Богуславці внаслідок обстрілів сталися лісові пожежі.

Окрім цього, вдень 26 вересня в районі селища Андріївка на полі під час збору врожаю на міні підірвався комбайн. Без постраждалих. У регіоні триває розмінування. За минулу добу піротехніки знешкодили 132 вибухонебезпечних предмети.

У Харкові відбудеться благодійний аукціон

Першого жовтня у Харкові відбудеться важлива подія для любителів творчості письменника Сергія Жадана. У Літературному музеї організовують благодійний аукціон — гаражний розпродаж. Для цього Жадан надав 40 лотів, серед яких його особисті речі — футболки, джинси, взуття, тощо.

Крім того, на учасників чекатиме аукціон від ведучого радіо «Накипіло» та волонтера Олександра Колмена Сердюка — детальніше про нього відвідувачі дізнаються під час самого заходу.

Але аукціони — це не все, що підготували організатори. Співатимуть гурт «Папа Карло» і Яна Заварзіна, виступатиме поет Іван Сенін. І, звісно, Сергій Жадан прочитає свої вірші.

Початок — о 13:00.

Центр крові запрошує донорів


Харківський центр крові вкотре перебуває у стані дефіциту. Співробітники запрошують донаторів усіх груп і наголошують: у прифронтовому місті майже завжди не вистачає донорської крові, і виною тому – країна-терорист.

У Харкові та області є 10 адрес, де можна здати кров.


Напередодні донації необхідно декілька днів обмежити себе у споживанні жирної та гострої їжі, а також у вживанні алкоголю.

Нагадаємо, у Харкові 26 вересня триватимуть контрдиверсійні заходи.

Чим вакцинуватися дорослим. Рекомендації МОЗ

Читайте також

Total
0
Share