«Не треба говорити про Україну, коли України тут немає»: акція протесту медійників у Німеччині 

Українські журналісти на Global media forum в Німеччині влаштували акцію протесту, що нагадує іншим країнам про війну в Україні та щоденні злочини росії.

«На жодній із панелей, наскільки я знаю, не виступав жоден українець. Мені здається, в ситуації, коли в Європі точиться найбільша від часів Другої світової війна, українцям варто було надати слово», — розповів Юрій Ларін, шеф-редактор dumka.media. 

17 і 18 червня у Бонні відбувся Global media forum. Це 17-та щорічна міжнародна медіаконференція для журналістів, яку організовує Deutsche Welle.

«Це великий всесвітній форум, на якому представлені учасники з Європи, Азії, Близького Сходу. Тут багато говорили про Україну, проте, на жаль, українські учасники мало представлені», — коментує Віктор Пічугін, журналіст «Накипіло». 

Дев‘ятеро редакторів регіональних українських медіа одягнули футболки, на яких зафіксували важливі меседжі, пов‘язані з російськими злочинами росії проти українців.

«Хтось брав глобальні меседжі, для когось це були дуже особисті. Наприклад, в мене написано, що Росія вбила 91 журналіста в Україні. У нас є футболка про те, що росія вбила п’ятьох моїх найближчих друзів, які захищали Україну і Європу. А в редактора Kramatorsk Post Дмитра написано: “Росія забрала в мене єдиний дім”. Таким чином хотіли показати, що війна не закінчилась, вона триває.  І те, що вона почалася давно, не означає що про неї не потрібно говорити», — розповів Віталій Улибін, шеф-редактор видань «Сіль.Медіа» та «Полтавська хвиля». 

Журналісти намагалися взяти слово під час панелі про майбутнє українських медіа в регіонах. Проте організатори не дали їм слово, пославшись на брак часу в програмі конференції.

«Ми встали, хотіли поставити кілька питань і озвучити меседжі, які нам важливо було донести. Зокрема, що не треба говорити про Україну, коли України тут немає. На жаль, ведуча вирішила, що часу на додаткові обговорення в цій панелі немає. Нам подякували, пообіцяли підтримку, послали повітряний поцілуночок», — зазначив Віталій Улибін.

Читайте також

Total
0
Share