Наслідки обстрілу Харкова та Золочева 2 жовтня

До 12 збільшилася кількість постраждалих через влучання в будинок на Салтівці пізно ввечері 2 жовтня.

Серед них — трирічна дівчинка та поліцейська. Найстаршій постраждалій 73 роки. За даними прокуратури, в усіх постраждалих — травми легкого та середнього ступеня. Медики швидкої відвезли до лікарні п’ятьох людей, уточнив Олег Синєгубов.

Керована авіабомба влучила між третім та четвертим поверхами п’ятиповерхівки. Від вибуху також пошкоджені сусідні будинки, поліклініка і щонайменше 14 автівок.

Рятувальники загасили пожежу в трьох квартирах. Також зайнялися машини — чотири вигоріли вщент, уточнив начальник поліції області Володимир Тимошко.

Заяви про пошкодження квартир написали 33 людини.

Після влучання від електрики відключили пʼять будинків. За словами Ігоря Терехова, усім охочим нададуть місця в гуртожитку. На місці влучання розгорнули гуманітарний пункт, працює штаб поліції.


Оновлено 10:52. За даними поліції, постраждали 11 людей через вчорашній авіаудар по будинку на Салтівці.

Вибухова хвиля пошкодила 47 квартир у трьох під’їздах, вибиті 150 вікон. У сусідніх будинках пошкоджені 1 200 вікон. Біля будинку працює штаб поліції. Наразі 33 людини подали заяви про пошкодження житла.

Зранку на місці комунальники прибирають аварійні дерева, вивозять місця та допомагають іншим службам дістатися до пошкоджених вікон.

Фото: Харківська міська рада

Ще одне влучання зафіксували у в Олексіївському лісопарку, Шевченківський район. Вибухова хвиля зачепила дві дев’ятиповерхівки: у вікнах частково вибито скло.

Також росіяни обстріляли вчора Золочів. Пошкоджені мінімум десять будинків, господарчі споруди. 69-річна жінка зазнала гострої реакції на стрес.

Як повідомляє прокуратура, усі авіабомби вдарили з 22:40 до 23:00, їх випустили два літаки Су-34 з міста строїтель білгородської області.

Читайте також

Total
0
Share