Найстаріший кінотеатр Харкова «Боммер» перестав існувати як самостійний заклад

Таке рішення на сесії прийняли депутати облради. «Боммер» приєднали до КП «Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр». За логікою профільної комісії, створення однієї структури дозволить більш ефективно управляти залами на Полтавському шляху, де знаходиться «Боммер», та Малою сценою у ХНАТОБі. 

Перший у Харкові та Російській імперії стаціонарний кінотеатр, відкритий у спеціально збудованій для цього будівлі, за часів свого існування «Боммер» жодного разу не змінював свого призначення. Він показував фільми навіть у роки Другої Світової війни. «Боммер» спеціалізується на показі некомерційного, фестивального кіно, документалістики, також у закладі демонструється «нове» кіно — студентські роботи. Тут же відбуваються різноманітні заходи та огляди сучасного європейського та азійського кінематографа.

Депутати зазначили, що з 2021 року кінотеатр фактично не працює за профілем, йому потрібні ремонт та нове обладнання. Частина приміщення на Полтавському шляху здається в оренду, як й приміщення у ХНАТОБі. Єдине управління закладами, на думку обранців, буде ефективнішим. Щоправда, чи поверне якісний менеджмент некомерційне кіно у «Боммер», невідомо. 

Окрім «Боммера», депутати реорганізували «Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський». Через те, що він не має власного приміщення, його приєднали до Харківської обласної філармонії. Харківську обласну бібліотеку для юнацтва об’єднали з Харківською обласною бібліотекою для дітей (вулиця Алчевських, 43) через те, що перша установа також не має власного приміщення та обидві мають спорідненні завдання. Депутати зауважили, що реорганізація всіх об’єктів дозволить зекономити кошти на утримання бухгалтерій та адміністрацій. 

Читайте також

Total
0
Share