На Харківщині знайшли російській «лендліз»

У Харківській області інженерно-саперна група Державної спеціальної служби транспорту виявила цілий арсенал ворожої зброї в одному із населених пунктів.

«Понад пів тисячі вибухонебезпечних предметів – артилерійських снарядів 152-мм, гарматних снарядів 100-мм, танкових снарядів 125-мм, 120-мм мінометних мін – ворог залишив у приміщенні котельні освітнього закладу», – повідомили в службі.

Після проведеного сортування вибухонебезпечні предмети, які придатні для використання, сапери передали військовослужбовцям Збройних сил України. 

«Ворожа зброя повернеться бумерангом», – підсумували в ЗСУ.

Від початку повномасштабного вторгнення Україна, за підрахунками військових, отримала як трофеї майже 400 танків, 700 одиниць бронетехніки та 170 артилерійських систем. Це більше, ніж постачали найщедріші країни-партнери.

Значна кількість була знайдена саме на Харківщині, де після контратаки ЗСУ восени окупанти кидали все: техніку, склади боєприпасів і зброї.

Внаслідок жесту «доброї волі» і поспішного «перегрупування» Росія випередила США, Польщу і Британію за кількістю танків, броньованих машин і артилерійських систем, переданих укаїнськом військам. 

Склади з боєприпасами та придатну техніку знаходять і досі. 

Пошкоджені боєприпаси були знешкоджені у безпечному для людей місці.


Не лише яйця, а й шоломи: новий скандал із закупівлями Міноборони

Читайте також

Total
0
Share