На Харківщині заарештовано майно підприємства, яким володіли росіяни

 

За даними Харківської облпрокуратури, директор агропідприємства Красноградського району, який має у власності 50% статутного капіталу, має громадянство і співпраціює з росією.

Один із бенефіціарів агропідприємства — теж громадянин рф, який у власності мав інші 50% статутного капіталу. В 2021 році він виїхав за межі України. Вже під час повномасштабного вторгнення він вийшов із підприємства, продавши свою долю громадянину іншої країни.

Таким чином, підприємство має власника та раніше мало кінцевих бенефіціарів, які є громадянами рф і потенційно можуть бути пособниками загарбників.

Розслідування триває, суддя задовольнив клопотання щодо накладення арешту на майно, яке підприємство використовує у господарській діяльності: нежитлові будівлі, складські приміщення, автогаражі, сільськогосподарську техніку тощо.

Нагадаємо, суд відправив під нічний домашній арешт Вікторію Грецьку-Миргородську, колишню очільницю Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів, та підприємця Віталія Зайцева. Їх звинувачують у привласненні трьох мільйонів гривень з міського бюджету.

 

Вкладники збанкрутілих банків можуть повернути кошти через «Дію»

Читайте також

Total
0
Share