На Харківщині через обстріли загинула жінка, поранений чоловік

Удень 18 жовтня російські військові обстріляли село Подоли під Куп‘янськом. Через удар був поранений 77-річний чоловік. Він звернувся до медиків за допомогою. Чим саме вгатили вороги по селу, поліцейські нині з‘ясовують.

Увечері росіяни обстріляли Куп‘янськ, унаслідок чого загинула жінка. Про це повідомила поліція.

Оновлено. За інформацією облпрокуратури, місцева мешканка під час удару перебувала на вулиці, їй було 65 років. Через удар по місту пошкоджені житлові будинки.

Удень українські оборонці збили за межами Золочева безпілотник з саморобним вибуховим пристроєм. Він впав на дах цивільного підприємства. Ніхто не постраждав. Слідчі вилучили уламки БПЛА.

Крім того, за добу була знищена цивільна автівка в селі Щербаківка, її атакував безпілотник «Ланцет».

Евакуація з прифронтових громад

Після посилення евакуації з Купʼянського та Борівського напрямків вивезли 289 людей. Серед них — 11 дітей, повідомив Олег Синєгубов.

15 жовтня Рада оборони Харківщина запровадила обов‘язкову евакуацію всіх мешканців із чотирьох громад Куп‘янського району. Мова про Куп‘янську міську, Кіндрашівську, Курилівську та Петропавлівську громади. Це пов‘язано з тим, що погіршується військова ситуація. Крім того, через обстріли, в тому числі критичної інфраструктури, там немає можливості забезпечити опалювальний сезон та привезення гуманітарної допомоги.

У селах Богуславка та Ізюмське Борівської громади обов‘язкова евакуація розпочалася 7 жовтня. Станом на 8 жовтня в Ізюмському ще залишалися 25 мешканців, у Богуславці — 125 людей.

Куди звертатися охочим виїхати:

  • 0 800 339 291 — безкоштовна цілодобова гаряча лінія БО «Координаційний гуманітарний центр» ;
  • (093) 177 64 58 — колцентр ГО Helping to Leave. Разом з БО «Шлях України» та Харківським відділом Червоного Хреста України волонтери вивозять людей з Куп’янської, Дворічанської, Борівської, Вовчанської та інших громад. Зокрема, евакуйовують людей з інвалідністю та лежачих людей, яким необхідний медичний догляд.
  • @helpingtoleave_bot — Telegram-бот для питань з евакуації Helping to Leave.
  • 063 496 54 00 — гаряча лінія Борівської селищної ради.

Читайте також

Total
0
Share