На Харківщині сільській раді повернули земельні ділянки вартістю майже 100 мільйонів гривень

Липецькій сільській раді вдалося повернути 17 земельних ділянок загальною площею 359 гектарів вартістю майже 100 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Ще у грудні 2021 року Верховний Суд поставив остаточну крапку у справі та підтримав позицію прокурорів Харківської області.

«У 2016 році між Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області та товариством з обмеженою відповідальністю укладено 17 договорів оренди землі, розташованої на території Тернівської сільської ради (зараз — Липецької сільської ради). З 2016 по 2020 роки орендна плата за використання зазначених земельних ділянок від ТОВ не надходила», — йдеться в повідомленні.

Стало відомо, що договори оренди було укладено «без прийнятого у встановленому законом порядку рішення компетентного органу про передачу земельних ділянок юридичній особі, а також підписані особою, яка не мала прав на їх підписання, що свідчить про факт їх підроблення».

Окружна прокуратура направила позов до Господарського суду Харківської області, який 23 червня 2021 року задовольнили повністю. ТОВ не погодилось із таким рішенням, тому подало апеляційну скаргу, яка була задоволена судом апеляційної інстанції.

Своєю чергою прокуратура направила касаційну скаргу до Верховного Суду, яка була задоволена у повному обсязі.

Читайте також

Total
0
Share