Міністр культури заявив про призупинення реорганізації Довженко-Центру

Олександр Ткаченко повідомив, що реорганізацію Довженко-Центру в такий спосіб, у який це відбувається зараз, мають припинити.

Таке рішення ухвалили на нараді з керівництвом Держкіно, Довженко-Центру, представниками Офісу президента та депутатами, повідомив у Telegram міністр культури.

Також на цій нараді вирішили:

  • фонд і музей залишити в тому статусі, в якому вони є зараз – як цілісний майновий комплекс;
  •  призначити прозорий конкурс на директора Довженко – Центру;
  • звернутись до Держаудиту щодо проведення повноцінного аудиту Довженко – Центру;
  •  розпочати процес надання статусу «Національного» Довженко-Центру де-юре (не лише в назві, а по суті), що має убезпечити використання його майна не за призначенням;
  • вирішити питання реорганізації державного підприємства в державну організацію, що дозволить Довженко-Центру працювати за профілем як музей та архів;
  • створити міжвідомчу робочу групу для експертної оцінки музейних цінностей Довженко – Центру.

За словами Ткаченка,  деталі щодо цих рішень найближчим часом має надати Держкіно.

У середині серпня в Довженко-Центрі повідомили, що Держкіно видало наказ про його реорганізацію. Національний кіноархів, яким опікується Центр від 1994 року, Держкіно хоче передати держустанові «Науковий центр кінематографії України», нібито щоби розвантажити роботу. Проте держустанова не функціонує багато років, там немає ані штату, ані якихось здобутків та навіть сайту, де можна почитати, чим займається «Науковий центр кінематографії».

 

 

 

Читайте також

Total
0
Share