Куп’янськ зазнав авіаудару, по Харківщині знову били ракетою «Гром Е-1». Головні події на ранок 29 вересня

Ситуація з обстрілами на Харківщині зранку 29 вересня


Три населених пункти зазнали авіаційних ударів на Харківщині попередньої доби. За даними Генштабу, це — Кругле, Куп’янськ, Берестове.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, аби не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському та Бахмутському напрямках росіяни не наступали.

На Лиманському напрямку Сили оборони успішно відбили російську атаку в районі Білогорівки на Луганщині.

Постраждалі серед цивільних

На Харківщині під час робіт у полі на міні підірвався трактор МТЗ-82. За даними Нацполіції, це сталося учора вдень у полі поблизу села Нова Гусарівка. Двоє чоловіків 31-го та 68-ми років, що були у тракторі, отримали поранення та були шпиталізовані у стані середньої тяжкості. Поліція відпрацювала на місці вибуху, задокументувала черговий злочин росіян.

Також по Куп’янську учора ворог завдав удару ракетою «Гром Е-1». Пошкоджено інфраструктурний об’єкт, обійшлося без постраждалих.

Унаслідок обстрілів сіл Кіндрашівка та Кутьківка Куп’янського району сталися лісові пожежі. У селі Западне, що також на Куп’янщині, обстрілом пошкоджено житловий будинок.

Нагадаємо, що учора ворог бив по Кругляківці ракетою «Гром Е-1», пошкодивши інфраструктурний об’єкт.

У Харкові відбудеться благодійний аукціон

Першого жовтня у Харкові відбудеться важлива подія для любителів творчості письменника Сергія Жадана. У Літературному музеї організовують благодійний аукціон — гаражний розпродаж. Для цього Жадан надав 40 лотів, серед яких його особисті речі: футболки, джинси, взуття тощо.

Крім того, на учасників чекатиме аукціон від ведучого радіо «Накипіло», волонтера Олександра «Колмена» Сердюка. Детальніше про нього відвідувачі дізнаються під час самого заходу.

Але аукціони — це не все, що підготували організатори. Співатимуть гурт «Папа Карло» і Яна Заварзіна, виступатиме поет Іван Сенін. І, звісно, Сергій Жадан прочитає свої вірші.

Початок — о 13:00.

Трамваї у Харкові змінять маршрути

29 вересня з 9:30 до 13:00 через ремонт колії припинять рух трамваїв по в’їзду Семиградському, вулицях Віринській і Мойсеївській, на ділянці від вулиці Академіка Павлова до Шевченка, а також по вулиці Шевченка, на ділянці від вулиці Матюшенка до розворотного кола «Журавлівський гідропарк». Про це повідомляє міськрада.

У вказаний час трамваї №16 та №16А курсуватимуть від розворотного кола «Салтівське» — пр. Тракторобудівників — вул. Героїв Праці — вул. Шевченка — до розворотного кола «Журавлівський гідропарк».

Центр крові запрошує донорів


Харківський центр крові вкотре перебуває у стані дефіциту. Співробітники запрошують донаторів усіх груп і наголошують: у прифронтовому місті майже завжди не вистачає донорської крові, і виною тому – країна-терорист.

У Харкові та області є 10 адрес, де можна здати кров.


Напередодні донації необхідно декілька днів обмежити себе у споживанні жирної та гострої їжі, а також у вживанні алкоголю.

Нещодавно донорький пункт відкрився також у центрі Харкова.

Солодощі для військових та багато прапорів. Волонтерка Юлія Напольська

Читайте також

Total
0
Share