Координаційний штаб підтвердив смерть журналістки Вікторії Рощиної

Українська журналістка Вікторія Рощина померла в російському полоні. Інформацію про її загибель підтвердив речник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.

«Ми провели внутрішнє розслідування і, на жаль, ця інформація про смерть Вікторії підтверджена», — сказав Яценко в ефірі національного телемарафону увечері 10 жовтня.

Вікторія Рощина / Facebook

Обставини смерті журналістки нині з’ясовують. За словами Яценка, Вікторію Рощину готували до обміну, проте повернути українську журналістку додому не встигли.

«Зараз у нас числиться в російському полоні близько 25 українських журналістів. Є також ті, які вважаються зниклими безвісти. Але я хочу зазначити, що робота щодо всіх них ведеться. І робота зі звільнення Вікторії також велася, і те, що її переводили з Таганрога до Москви — це був етап її підготовки до звільнення», — сказав речник Координаційного штабу.

26-річна журналістка Вікторія Рощина висвітлювала бойові дії на сході та півдні країни. Вона зникла 3 серпня 2023 року під час поїздки на окуповані території. За словами її батька Володимира, донька планувала дістатися туди, виїхавши в Польщу і далі через територію росії. Пізніше Служба безпеки України підтвердила родині, що росіяни полонили Вікторію. Проте росія вперше визнала, що утримує журналістку, лише навесні 2024 року.

Вікторія Рощина працювала на hromadske, потім робила матеріали для Радіо Свобода, «Української правди», «Українським радіо» та інших медіа.

У 2022 році Міжнародний жіночий медійний фонд нагородив її «За мужність у журналістиці».

Читайте також

Total
0
Share