Кількість дітей, які навчаються в метрошколі, зросла у понад 2,5 раза від її запуску

Наразі заняття в підземці відвідують понад 2 500 дітей. У вересні 2023 року, коли проєкт запустили, до метрошколи записалися 890 дітей. Такі цифри навів міський голова Ігор Терехов на Форумі взаємодії та розвитку Харкова.

За інформацією міського департаменту освіти, 203 будівлі навчальних закладів залишаються пошкодженими або майже зруйнованими.

14 шкіл планують відновити за підтримки Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS). Чотири школи вже ремонтують, у ще дев‘ять наразі завозять сучасні меблі.

Міжнародна неурядова організація Finn Church Aid зголосилася допомогти з відновленням семи укриттів у школах. У чотирьох сховищах ремонт на фінальній стадії. Щодо інших — розробляється проєктна документація.  

Також відремонтоване протирадіаційне укриття в ліцеї №173, там із січня у змішаному форматі навчаються майже 250 дітей. Кошти на ремонт надала Спілка побратимства Харків — Нюрнберг. 

Крім того, понад 2 000 харківських школярів отримали ноутбуки від Міжнародного фонду ЮНІСЕФ. 

«Залишається дуже актуальною проблемою забезпечення дітей гаджетами для роботи в дистанційному форматі, це стосується також і вчителів. На сьогодні така потреба сягає майже 5 000 ноутбуків. Ще одна з проблем, яка не перестає бути актуальною, це сучасне спеціалізоване обладнання для корекційної роботи з дітьми з особливими потребами», — сказала на форумі керівниця департаменту освіти Ольга Деменко.

У міськраді Харкова працюють над новою системою оповіщень про тривоги

Читайте також

Total
0
Share