«Хибні шахеди». Як ворог намагається виснажити нашу ППО

Ворожі окупаційні війська застосовують нову тактику для виснаження нашої протиповітряної оборони. Майже на всій території України, зокрема й у Харкові та області, росіяни масово запускають «хибні шахеди» — повітряні цілі, які звучать і радіолокаційно виявляються як справжні дрони-камікадзе, й летять переважно з північно-східного напрямку.

У розпорядженні Накипіло зʼявилися фото та відео таких «шахедів». Це — перші публічні підтвердження нової тактики ворога, яка полягає у спробах змусити сили ППО витрачати на збиття дешевих хибних цілей, зокрема дороговартісні ракети західного зразка. 

За словами бійців ППО, розпізнати «хибні шахеди» можна, або вже після збиття, або за допомогою спеціального оптичного обладнання — камер, якими оснащені деякі зенітні ракетні комплекси. 

Щоб підсилити Повітряні сили, Медіагрупа Накипіло і Фонд «Повернись живим» збирають 3 110 000 гривень для Харківського зенітного ракетного полку. Разом забезпечимо новостворень у групу прикриття і придбаємо, зокрема, транспорт, зенітні FPV-дрони та комплекти звʼязку. Долучайтеся до збору донатом на «банку» і захищайте тих, хто захищає нас.

 Разом із Фондом «Повернись живим» ми збираємо три мільйони 110 тисяч гривень для Харківського зенітного ракетного полку. Забезпечимо новосформовану групу прикриття та підсилимо ППО міста.  

🔗 Банка

Читайте також

Total
0
Share