Харківський академічний драмтеатр скасував вистави на осінь. Що з іншими театрами?

Харківський академічний драматичний театр не гратиме вистави у вересні — листопаді 2023 року. 

Таке рішення ухвалили на виконання Протоколу № 7 засідання Ради оборони Харківської області. Квитки, які вже встигли придбати глядачі, будуть дійсні протягом року. У театрі планували відкрити черговий сезон 1 вересня, на місяць були заплановані сім вистав на двох сценах.

Раніше про призупинення роботи повідомив і Театрально-концертний центр. Там пояснили, що проводити заходи в глядацькій залі не дозволило облуправління ДСНС. 

Яка ситуація з виставами в Харкові?


7 липня Рада оборони Харківщини дозволила проводити масові та культурно-розважальні заходи у приміщеннях — проте лише в тих, що відповідають нормам безпеки та мають погодження від Нацполіції, ДСНС та СБУ.

Облуправління рятувальників отримало сім заявок від міських театрів на проведення заходів у вересні. Жодну з них не погодили через стан сховищ, які не відповідають нормам безпеки. Про це в етері «Українського радіо» розповів речник ДСНС Харківщини Євген Василенко.

За його словами, театри мають погоджувати графіки концертних програм, проте заборонити закладам працювати ДСНС не може.  

«Дозволи на відкриття театрів ми не даємо, але керівники на погодження до ДСНС надали свої графіки на проведення концертних програм на наступний місяць. У листі звернулися до нас із проханням погодити, але на виконання протоколи Ради оборони, погодити ми можемо за умови виконання правил пожежної безпеки, а також вимог цивільного захисту — стан утримання захисних споруд. У цій будівлі повинна бути захисна споруда, а не укриття чи підвал. Якщо немає захисної споруди, ми не можемо погодити цей графік», — пояснив речник.

Читайте також

Total
0
Share