Харківщина представила проєкти з відбудови в деокупованих громадах на Конгресі в Польщі

Громади Харківщини представили свої проєкти на Конгресі відбудови України Common Future («Спільне майбутнє») у Польщі. Про деталі розповів ведучий Радіо «Накипіло» Володимир Носков.

Конгрес відбудови України COMMON FUTURE

Сьомого — восьмого жовтня у місті-побратимі Харкова, Познані, відбувся Конгрес відбудови України Common Future («Спільне майбутнє»). Участь у заході взяли підприємці з Польщі й України, представники місцевої та державної влади Литви, Словаччини й Румунії. Метою Конгресу стало обговорення стратегії відбудови України, зокрема зацікавлення польських компаній із різних галузей, насамперед транспортно-логістичної сфери, будівництва, банківського сектору тощо, до співпраці з потенційними українськими партнерами.

Лозівська громада

Представники харківських громад мали змогу презентувати свої проєкти під час панельних дискусій «Добрі справи». Представники Лозівської громади презентували проєкт створення реабілітаційного відділення, у якому зможуть проходити реабілітацію як цивільні люди, так і військовослужбовці. У реабілітаційному відділенні від травня мають можливість відновлювати сили пацієнти з різними порушеннями здоров’я.

Ізюмська громада

Представники Ізюмської громади розповіли про серйозні руйнування будинків, шкіл і лікарні через бомбардування міста в перші тижні великої війни та обстріли російським агресором перед повною окупацією громади. Тепер міська влада шукає гроші на ремонт дитячого садка. Нині в місті немає жодного надійного укриття, де школярі могли б навчатися в офлайн-форматі. 

Чкаловська громада

Представниця Чкаловської громади розповіла про наміри відремонтувати будинок культури, приміщення якого серйозно пошкоджено через ворожі обстріли. У ньому планують створити центр із надолуження знань. Тут могли б займатися як учні початкових класів, так і школярі з особливими освітніми потребами. 

Первомайська громада

Презентувала презентувала проєкт мікросадів.

«Це такий майданчик, який улаштовують познанський муніципалітет і торгова палата, де можуть обговорювати бізнесові питання. Увагу на цьому Конгресі приділили Харкову, тому що Познань із 1998 року є містом-побратимом Харкова. Коли почалася повномасштабна війна, влада й підприємці цього міста стали докладати ще більших зусиль, щоб допомагати Харкову й області».

Володимир Носков

Перший віцепрезидент Польсько-української господарчої палати Даріуш Шимчиха зауважив: організаторам важливо зрозуміти, що відбувається в Україні, безпосередньо від українців.

«З телебачення або з новин в інтернеті Україна — суцільна руїна. Але там працюють банки, бізнес, люди живуть і реалізовують різні проєкти. Тому нам було дуже важливо поспілкуватися віч-на-віч з українцями, щоб дізнатися від них особисто, чим для них можуть бути корисними поляки.»  

Даріуш Шимчиха
Конгрес відбудови України COMMON FUTURE

Нагадаємо, що Радіо «Накипіло» виступило інформаційним партнером Конгресу відбудови України Common Future («Спільне майбутнє») у Польщі. Як зазначили організатори, Конгрес є початком діалогу про потреби економіки України й можливості партнерів у Польщі до співпраці.

Читайте також

Total
0
Share