Хабар у 35 тисяч доларів. У Харкові затримано прокурора

У Харкові правоохоронці викрили прокурора однієї з окружних прокуратур Харкова. Він налагодив схему одержання хабарів за «активізацію» розслідування кримінальних злочинів та пропонував за хабар у 35 тисяч доларів США: нібито щоби повернути людині нерухоме майно.

«Прокурор запропонував громадянину за 35 тисяч доларів США «допомогти» повернути нерухоме майно, яке у нього відібрали партнери по бізнесу. Він пообіцяв чоловіку, що розпочне кримінальне провадження, у межах якого на майно буде накладено судовий арешт та буде вилучена реєстраційна справа. Це дозволить повернути нерухомість», розповіла «Накипіло» радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

Отримувати гроші прокурор відправив свою співмешканку. Після того, як посередниця взяла обіцяну суму, обох зловмисників затримали працівники ДБР на гарячому, під час передачі хабаря.

Наразі їм повідомлено про підозру за статтею “прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. 


Викрадач зерна та псевдоправоохоронець: викрито типових поплічників окупантів

Читайте також

Total
0
Share