Гурт «Жадан і Собаки» випустив футболки в пам‘ять про Ніку Кожушко

У пам‘ять про 18-річну Вероніку Кожушко та її творчість гурт «Жадан і собаки» запустив серію футболок. Усі кошти з продажу підуть у Фонд імені мисткині, яка загинула під час обстрілу Харкова 30 серпня.

«Вероніка — художниця, поетка, мисткиня, волонтерка і великий друг гурту “Жадан і собаки”», — зазначили на сторінці гурту в Instagram.

Малюнки, закарбовані на футболках, Вероніка Кожушко надсилала на конкурс, який раніше «Жадан і собаки» оголосили для свого мерчу. Пізніше гурт написав, що роботи художниці вшанують поза конкурсом. 

«Ми висловлюємо щирі співчуття родині і хочемо долучитись до збереження памʼяті про неї та її творчість. Тому малюнки, які Ніка надсилала на конкурс, ми обовʼязково надрукуємо окремо від результатів конкурсу. Це буде серія футболок — благодійний мерч гурту, усі кошти з якого буде передано батькам Ніки», — написав тоді гурт.

Вартість однієї футболки з малюнком мисткині — 800 гривень. Детальніше — на сторінці магазину мерчу «Жадан і собаки».

30 серпня російські військові випустили на Харків п’ять авіабомб ФАБ-500. Загинули шестеро людей. Серед них — мисткиня Вероніка Кожушко та водій тролейбуса Сергій Струков.  Внаслідок вибухів, які пролунали у чотирьох районах міста, постраждали 98 людей. Серед них — 21 дитина.

Читайте також

Total
0
Share