Головні події на Харківщині станом на ранок 28 червня

Артилерійські та мінометні обстріли Харківщини

Щонайменше 20 населених пунктів опинилися під ворожими обстрілами впродовж минулої доби. На Слобожанському та Куп’янському напрямку гатили з артилерії та мінометів, зокрема вкотре ударів зазнали Козача Лопань, Берестове, Котлярівка та інші. Найзапекліші бої і надалі точаться за Бахмут та Мар’їнку. Тільки за добу там відбулося щонайменше 30 бойових зіткнень. За добу Сили оборони ліквідували 930 окупантів. Відтак кількість знищених ворогів від початку великої війни становить  227 100.

«Масштабних руйнувань та жертв серед цивільного населення не зафіксовано», — очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Доба на Харківщині минула без постраждалих

У Вовчанську сапери знешкодили низку російських боєприпасів, у тому числі авіабомбу ФАБ-500. Про це повідомили у ДСНС регіону. Протягом учорашнього дня на території приватного житлового сектору, місцевих підприємств та на відкритій території піротехніки вилучили авіабомбу, а також 7 шрапнельних, коригованих та осколково-фугасних артилерійських снарядів калібрів 152 мм.

Фото: ДСНС

ФАБ-500 – це розроблена в СРСР 500-кілограмова авіаційна бомба загального призначення з фугасною боєголовкою, яку в основному використовують ВПС росії, колишніх радянських республік та країн-замовників. При вибуху утворюється вирва діаметром 8,5 м.

Харківські спортсменки принесли Україні срібло

Медаль на Європейських іграх вибороли юні українки Ксенія Байло та Соф’я Есман.

Дівчата стали другими у синхронному стрибку на вишці 10 метрів. Поступилися лише досвідченому дуету сестер з Німеччнини.

Фото: НОК України

Це третя нагорода для 18-річної Ксенії на Іграх та перша — для 15-річної дебютантки Соф’ї.

Загалом у скарбничці української збірної чотири нагороди від стрибунів у воду.

Читайте також

Total
0
Share