Food Train приготував мільйонну порцію гарячої їжі у Харкові

4 жовтня у Харкові унікальний поїзд-кухня від Укрзалізниці відзначив важливу подію — приготування мільйонної порції гарячої їжі. Протягом семи місяців Food Train курсує містами України, забезпечуючи гарячими обідами жителів регіонів, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів.

За інформацією очільника ХОВА Олега Синєгубова, лише за цей день кухарі поїзда-кухні приготували 6,5 тисяч обідів. Усі вони працювали в складі десяти волонтерських організацій, об’єднаних для спільної мети — підтримки населення Харківщини в умовах війни.

«Перший у світі автономний поїзд-кухня здатен виробляти до 10 тисяч порцій їжі на день та обслуговувати до 300 тисяч людей щомісяця. У березні поїзд працював в Ізюмі, забезпечуючи обідами понад 5 тисяч людей похилого віку, маломобільних осіб та пацієнтів лікарень», — зазначив Синєгубов у своєму повідомленні.

Food Train у Харкові. Фото: Ігор Лептуга

Історія та особливості Food Train

Після масованих атак на енергетичну інфраструктуру Харківщини у березні 2023 року, Food Train прибув у регіон, аби допомогти людям долати наслідки російських ударів. Зокрема, команда поїзда-кухні готувала обіди для пацієнтів Харківської психіатричної лікарні, яка постраждала під час обстрілу 27 квітня.

Поїзд-кухня складається з шести вагонів, до яких входять холодильник, генераторний вагон, кухонні вагони та вагон для персоналу з душем і пральною машиною. Його можливості дозволяють автономно працювати до семи днів, забезпечуючи приготування повноцінних страв, таких як супи, каші, м’ясо та салати. Завдяки спеціальним термобоксам готові ланчбокси легко доставляють до кінцевих споживачів навіть у важкодоступні регіони.

Цей проєкт, започаткований за підтримки Говарда Баффета, продовжує свою місію — забезпечувати українців гарячою їжею в умовах війни.

Читайте також

Total
0
Share